Frontend Developer Salaris
Blog Geschatte leestijd: 2 minuten

Frontend Developer salaris

Wie een baan zoekt als Frontend Developer is natuurlijk in eerste instantie nieuwsgierig naar het salaris. Hoewel dit salaris van diverse factoren afhankelijk is, geven wij je in deze blog een globaal overzicht van wat je als Junior, Medior of Senior Frontend Developer zoal verdient!

Frontend Developer salaris: waar hangt dat vanaf?

Voordat we over cijfers beginnen, even een kleine disclaimer: Het salaris van een Frontend Developer is naast van carrière niveau van nog veel andere factoren afhankelijk. Dingen als opleidingsniveau, soort dienstverband, werkervaring en soort functie spelen ook een rol. Misschien heeft de ene Frontend Developer te maken met andere verantwoordelijkheden dan de ander of start een Junior Frontend Developer na zijn of haar opleiding al met een relatief goed gevuld CV.

Zelfs locatie kan een rol spelen in hoeveel je gaat verdienen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een Frontend Developer uit Veenendaal gemiddeld meer verdient dan een Frontend Developer uit Groningen. Interessant he? Ook blijkt dat je als Frontend Developer in Nederland op de juiste plek zit. Nederland staat op #15 van de best betalende landen ter wereld.

Om je toch even een beeld te geven van het gemiddelde salaris van een Frontend Developer, hebben wij een overzicht voor jou gemaakt van junior tot senior niveau.

Wat verdient een Junior Frontend Developer?

Het salaris van een Junior Frontend Developer ligt ongeveer tussen de €2.500,- en €3.000,- per maand afhankelijk van kennis, ervaring, soort opleiding en opleidingsniveau. Dit komt grofweg neer op €36.000.- bruto per jaar. Even voor de beeldvorming, met zo’n salaris kun je per jaar 9.600 Big Macs kopen en 4.005 Videoland abonnementen afsluiten. Daar ben je wel even zoet mee.. Vergeleken met de doorsnee Nederlander verdien je als Junior Frontend Developer zo’n 1.23x het bruto salaris.

Benieuwd welke Junior Frontend vacatures wij open hebben staan? Check Hier

Wat verdient een Medior en Senior Frontend Developer?

Heb je wat meer ervaring? Dan gaat logischerwijs je salaris uiteraard ook omhoog. Als Medior Frontend Developer verdien je gemiddeld €3.480 bruto per maand, wat neerkomt op een jaarsalaris van zo’n €45.000,-.

Als Senior Frontend Developer, met +5 jaar ervaring, verdien je gemiddeld €3.755 per maand wat neerkomt op een jaarsalaris van €54.000. Dit is zo’n 1.46x het brutosalaris van de gemiddelde Nederlander. Als Frontend Developer doe je het dus echt zo slecht nog niet! Echter is het als Senior Frontend Developer qua salaris-range iets ingewikkelder. Misschien heb je je in bepaalde talen of technieken gespecialiseerd of ben je al jaren actief in een bepaalde branche. Dit heeft uiteraard ook invloed op je salaris.

Check hier als je nieuwsgierig bent naar Frontend development vacatures op Medior of Senior niveau

Meer dan alleen salaris

Hoewel salaris een belangrijke rol speelt in je zoektocht naar een nieuwe baan, is geld niet alles. Secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reistijd, opleidingsbudget, vakantiedagen en nog vele andere factoren zijn van invloed op jouw werkplezier. Zit jij nog goed op je plek of lijkt het je leuk om eens vrijblijvend jouw opties te bespreken?

Wij komen graag met je in contact!

Meer artikelen