anonymous

Ik heb gesolliciteerd op een vacature waar geen bedrijfsnaam bij stond. Hierdoor dacht ik dus dat de vacature geplaatst was door Frontend Professionals zelf en dat ik dus solliciteerde voor een functie bij Frontend Professionals.
Dit was alleen niet het geval. Nadat ik op “Direct solliceteren” heb geklikt en alles heb ingevuld, werdt ik de volgende dag door Frontend Professionals opgebeld door een recruiter.
De recruiter (die niet de recruiter was die aangetoond stond in de vacature) gedroeg zich zeer vriendelijk en na zijn gebruikelijke recruiter praatje kregen we het over de vacature waarvoor ik solliciteerde.

Vanaf toen was het niet meer dan een grote teleurstelling.
Ten eerste was de sollicitatie nog niet naar het bedrijf verzonden terwijl de knop toch duidelijk zegt “Direct solliciteren”. Er komt eerst een recruiter tussen die je cv beoordeeld en je vervolgens probeert te recruiten.

Ten tweede was de vacature niet van Frontend-Professionals zelf maar van een bedrijf die zijn naam niet op de website wou tonen, wat naar mijn mening zeer raar is want je weet zo niet waarop je solliciteerd. Achteraf had ik ook nooit via Frontend Professionals gesolliciteerd als ik geweten had om welk bedrijf het ging, want het ging om een bedrijf waar ik niet zou willen werken.

Ik heb uiteindelijk niet gesolliciteerd en Frontend-Professionals heeft nu al mijn gegevens. De vriendelijkheid van de recruiters verdienen in iedergeval een ster, maar de website en de organisatie zelf voelt aan als een phisings praktijk.