Frontend developer strategisch portfolio management software


Introductie

Ben jij woonachtig in Eindhoven en wil jij in een gedreven development team werken? Wil jij eindverantwoordelijke zijn voor de Frontend van een applicatie en bij het hele development proces betrokken zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

Dit bedrijf is van plan nog meer te groeien, nog meer te automatiseren en nog meer nieuwe technologieën toe te passen! In 2002 zijn zij als adviesbureau gestart en sinds 2008 zijn ze bezig met het ontwikkelen van een softwareproduct dat in 2010 op de markt kwam. Dit softwareproduct is gemaakt voor strategisch portfolio management en wordt geleverd aan hightech bedrijven die er hun lange termijnplanning mee ondersteunen. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven als NXP, TNO en DAF, maar ook banken en verzekeraars. Voor nu staat een groei in de vastgoedsector voorop en het bedrijf heeft nog meer groeimarkten op het oog.

Het product waaraan wordt gewerkt is een webapplicatie en hiervoor worden abonnementen aan hun klanten verkocht. De doorontwikkeling van dit product staat centraal. Het product moet meegaan met de tijd en met een innovatieve insteek. Meegaan met de nieuwste technologieën staat bij dit bedrijf daarom voorop! De webapplicatie wordt overgezet naar de Azure Cloud en nieuwe visualisaties en dashboard componenten worden continu toegevoegd. Hierbij komen technieken kijken als data visualisatie en data analytics om het platform nog slimmer te maken voor de eindgebruiker.

Het bedrijf heeft een informele werksfeer. Het 10 collega’s tellende team is heel open en de mensen hebben een passie voor hun vak! Het team wordt gedreven doordat ze weten waaraan gewerkt wordt en onze klant wil investeren in de lange termijn. De Frontend moet daarom naar een hoger niveau worden getild en daarom wordt nu gezocht naar iemand die dit een leuke uitdaging lijkt.

Functie

Als Frontend developer kom jij terecht in de kern van het bedrijf: het ontwikkelteam. Hier zul je met 7 collega’s werken aan de nieuwste versie van de webapplicatie. Het bedrijf is 10 man sterk, waarvan er 8 man bezig is met de productontwikkeling, support en implementatie. Zij houden ervan om met elkaar te sparren en krijgen een enorme energie-boost als de code clean is en goed werkt! De lead developer is de eindverantwoordelijke van het team en jij zult je samen met hem ontfermen over de frontend van de applicatie. Er zijn verder weinig rapportages, maar als team laat je tijdens de twee wekelijks sprints zien wat je hebt gedaan.

Binnen de rol krijg je een brede verantwoordelijkheid. De designs zijn voor een groot gedeelte af, maar je team hoort hierover alsnog graag je mening. Het is echter vooral de bedoeling dat je de designs gaat omzetten naar werkende code. Hierbij doe jij de hele development cycle zelf! Jij gaat dus testen, de Use Cases uitwerken en met klanten schakelen. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarom ook heel belangrijk voor deze rol.

De stack waarmee jij gaat werken bestaat uit HTML, CSS, Bootstrap, Javascript en Vue. Kennis van Vue is geen must als bekend bent een ander framework als Angular of React. Er kan in nog voor een ander framework gekozen worden als dat blijkt beter aan te sluiten. Versiebeheer van het product is in Git in Microsoft Visual Studio en Azure DevOps. Het is handig als je hierin thuis bent, maar dit is geen must. Enige ervaring met c# is een pré.

Binnen dit bedrijf heerst een heel open en informele sfeer. Er is hier een spijkerbroekencultuur, ook als er klanten aanwezig zijn. Op de werkvloer wordt er Nederlands gesproken, dus een goede beheersing hiervan is belangrijk. Verder wordt er voor iedereen een persoonlijk plan gemaakt betreft (persoonlijke) ontwikkeling, dit is echt maatwerk per persoon! Het bedrijf wil absoluut voorop blijven lopen wat betreft technologieën en daarom krijg jij ook de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Lunchen doet iedereen samen en wordt geregeld door het bedrijf. Een aantal keren per jaar wordt er een borrel georganiseerd, dus er is ook een goede binding binnen het team!

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring als front-end developer (HTML, CSS, Javascript);
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met Visual Studio;
 • Ervaring met data visualisatie is een grote pre;
 • Je hebt ervaring met een modern framework als Vue, React of Angular;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

 • Een marktconform salaris (naar kennis en ervaring);
 • 25 vakantiedagen;
 • Vakantiegeld;
 • Een persoonsgebonden opleidingsbudget;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract;
 • Een uitdagende functie binnen een informeel team!

Inlichtingen

Vragen of opmerkingen n.a.v. deze vacature? Mail dan info@frontend-professionals.nl of bel naar 020 8200 370 en wij staan je graag te woord.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@frontend-professionals.nl.