Frontend Developer Fintech Bedrijf


Introductie

Ben jij een Frontend Developer en ben jij woonachtig in de omgeving van Rotterdam? Lijkt het jou tof om aan een zeer complex en hoogstaand fintech product te werken en houdt je van een technische uitdaging? Lees dan snel verder!

Organisatie

Bij deze internationale software leverancier heerst een zeer prettige werksfeer. Je komt daarnaast ook nog eens terecht in een prachtig kantoorpand in Rotterdam met uitzicht over de hele stad! Zij helpen financiële bedrijven als verzekeraars, pensioenfondsen, woningcorporaties en banken wereldwijd met het nemen van financiële beslissingen en houden toezicht over de daaraan gekoppelde resultaten.

Financiële scenario’s worden in kaart gebracht om de gevolgen van een beslissing op korte en lange termijn te kunnen beoordelen. Met behulp van de ontwikkelde softwaresystemen maakt deze internationale organisatie deze scenario’s zichtbaar. Zo wordt helder wat het rendement en de bijbehorende risico’s van financiële keuzes zijn. Een hele mond vol, maar deze organisatie ontwikkelt dus beslissingsondersteunende simulatiesystemen voor de financiële markt.

Een complex verhaal waar veel wiskundige problemen, analytisch inzicht, Open Source, Scrum, Java en JavaScript bij komt kijken. Regelmatig steken mensen binnen expertisegroepen de koppen bij elkaar om te sparren over architectuur of multiprocessing, testing, Blockchain, nieuwe technologieën of kwaliteitsborging. Er wordt in techlabs van alles uitgeprobeerd met Open Source technieken om met betrekking tot innovatie voorop te kunnen blijven lopen.

De sfeer binnen het bedrijf is ontzettend informeel. De branche straalt dit niet direct uit maar het bedrijf en de personeelsvereniging bieden zijn medewerkers de ruimte voor spontane borrels, leuke personeelsfeestjes, kerstdiners en activiteiten gericht op de afdelingen. Er is veel ruimte en vrijheid om eigen verantwoordelijkheden op te pakken en mee te denken over hoe het beter kan. Bovendien is er veel ruimte om door te groeien binnen de organisatie en zul je je niet snel vervelen!

Functie

We zijn op zoek naar een Frontend Developer die dit top team uit Rotterdam wil komen versterken. Je komt terecht in het Frontend Scrum team bestaande uit een andere Frontend Developer, een UI/UX Desginer en een Analyst. Je zult daarnaast nauw samenwerken met een zeer ervaren backend scrum team, om zo samen een complex product tot een next level te brengen!

Het product waaraan jij gaat werken is bedoeld voor het bieden van een verfijnd en doegericht financieel advies voor de klant. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de pensioensregeling, beleggingstrategieën en noem maar op! Met behulp van eersteklas berekeningen en een intuïtieve gebruiksinterface kunnen financiële instellingen worden geholpen met het vertalen van persoonlijke doelen naar een financieel plan.

Aan de Frontend wordt voornamelijk gewerkt met Typescript, HTML5 en Angular (7) om zo nieuwe frontend functies te ontwikkelen. Wegens snelle groei en het doen van onderzoek worden er voortdurend nieuwe frontend technieken toegepast (Storybook, GraphWL, Progressief Web App en Angular 8). Je werkt aan onderhoudbare code die voldoet aan een hoge technische standaard. Het is dan ook belangrijk dat het je leuk lijkt om te werken aan een zeer complex product en dat je houdt van een technische uitdaging!

Er wordt nauw samengewerkt met de backend dus je krijgt binnen deze platte organisatiestructuur de mogelijkheid om als 1 team aan 1 doel te werken. Dit is onwijs motiverend en zorgt ervoor dat je ook op persoonlijk vlak altijd kunt doorontwikkelen tot bijvoorbeeld senior developer!

Je krijgt de kans om met de nieuwste technieken te werken en deelt je inzichten regelmatig met collega’s in kennis- en brainstormsessies. Ben jij een echte techneut en heb jij de skills en ervaring die wij vragen? Dan is dit team blij met jou!

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO of WO-opleiding afgerond in de richting van Computer Science of iets vergelijkbaars;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als Frontend Developer;
 • Je hebt ervaring met Typescript en een van de moderne JavaScript Frameworks (Angular of React);
 • Je bent communicatief sterk (Nederlands en/of Engels);
 • Je bent leergierig, ijverig en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je hebt ervaring met het werken in een agile omgeving;
 • Je houdt van complexe technische vraagstukken!

Aanbod

 • Goed salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Standaard 13e maand;
 • Een bonusregeling die neerkomt op een 14e maand;
 • Goede pensioensregeling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • 27 vakantiedagen met de optie om er 10 bij te kopen;
 • Functie vanaf 32 uur per week;
 • Een toffe werkomgeving en een enthousiast team om mee te werken!

Inlichtingen

Vragen of opmerkingen n.a.v. deze vacature? Mail dan info@frontend-professionals.nl of bel naar 020 8200 370 en wij staan je graag te woord!

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@frontend-professionals.nl