Frontend Developer Automatisering Maakbedrijven


Introductie

Ben jij een ervaren Frontend developer met een voorliefde voor JavaScript? Lijkt het jou tof een Frontend blauwdruk neer te leggen voor een de toekomst? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

De basis van dit bedrijf werd al in 1953 gelegd als ontwikkelaar van machines voor de land- en tuinbouw. Eind jaren zeventig ontstond de behoefte aan een gedegen voor- en nacalculatie voor deze complexe machines. Omdat er geen software op de markt was, ontwikkelden zij deze zelf. Vandaag de dag is het een professioneel softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in ERP systemen voor de maakindustrie. Vanuit 3 multidisciplinaire feature teams wordt er gewerkt aan ERP systemen voor ruim 800 bedrijven binnen de maakindustrie in Nederland en België. Inmiddels zijn ze ongeveer 100 man sterk en zijn ze onderdeel van een grotere holding dat bestaat uit andere technische bedrijven.

Het software pakket waaraan je gaat werken is gericht op de automatisering binnen maakbedrijven. Alle bedrijfsprocessen kunnen met het ERP-pakket worden beheert en beheerst. Ze werken aan grote en complexe trajecten waarbij software developers de pakketen gebruiksklaar maken.

De sfeer binnen dit bedrijf is te omschrijven als zeer laagdrempelig en informeel. Er worden geregeld activiteiten buiten het werk om geregeld waaronder; karten, palingroken of ijzer gieten. Deze activiteiten worden zowel binnen de afdeling als bedrijfsbreed georganiseerd. Verder is er ieder kwartaal een kennisdelingssessie waar iedere afdeling hun ideeën, updates of producten kunnen delen. Al met al genoeg activiteiten die het werk net even wat leuker maken.

Functie

Je komt als Frontend developer terecht op een IT afdeling van ongeveer 20 man sterk. Deze is opgedeeld in 3 multidisciplinaire feature teams die ieder voor een ander deel van het product verantwoordelijk zijn. Binnen het bedrijf zal jij de eerste Frontend developer worden. Het is daarom van belang dat jij sterk in de schoenen staat en de nodige ervaring met je meebrengt. Er ligt een grote uitdaging op jou te wachten, je mag alles namelijk from scratch gaan opzetten en daarin je eigen ideeën toepassen.

Ze hebben daarnaast ook het plan om het product naar de cloud te brengen en hierin ga jij een actieve rol spelen. Het is de bedoeling dat jij verantwoordelijk bent voor de Frontend van het hele pakket met een grote focus op ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Omdat je nauw betrokken bent met modernisatie van de systemen richting het web , zowel webbased als cloudbased is het jouw taak om een mooie blauwdruk neer te leggen voor de toekomst!

Voor deze rol zijn we op zoek naar een Frontend developer. Je zal nauw gaan samenwerken met de UX specialist en die zal het design en UX/UI gedeelte op zich nemen. Jij gaat je wat dat betreft verdiepen in het technische aspect en zult veel werken met JavaScript, html css3, Sass en Less. Verder is natuurlijk uitgebreide kennis van de moderne JavaScript libraries van belang. Jij zal hierin ook advies moeten geven over welk framework er het beste bij past. Dit kan React, Angular, Vue of iets anders zijn. Voor deze functie zijn we daarom wel op zoek naar iemand met minimaal 5 jaar professionele werkervaring en idealiter kennis van meerdere JavaScript libraries.

Naast een ontzettend uitdagende rol zijn de arbeidsvoorwaarden ook goed! Zo is er bijvoorbeeld sprake van een winstdelingsregeling, goed salaris en pensioen. Ook is dit een flexibele werkgever en kun je zo nu en dan een dagje thuiswerken en zijn in de inlooptijden flexibel.

Functie-eisen

 • Hbo of hoger werk- en denkniveau (bij voorkeur Informatica gerelateerde opleiding);
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Frontend developer (Javascript, CSS3, SASS,LESS) binnen een professionele werkomgeving;
 • Kennis van diverse JavaScript frameworks zoals: React, Vue of Angular is een grote pre;
 • Ervaring met in de maakindustrie en/of ERP is een pre;
 • Je bent communicatief vaardig en je kunt je technische keuzes goed beargumenteren;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je bent resultaatgericht, proactief en een echte teamplayer!

Aanbod

 • Een mooi salaris dat afhankelijk is van jouw kennis en ervaring;
 • Een technische functie met heel veel vrijheid en waar jij zelf je stempel kunt drukken;
 • Winstregeling obv bedrijfsresultaat;
 • 25 vakantiedagen;
 • Goede pensioensregeling;
 • Startend met een jaar contract met uitzicht op een vastdienstverband.

Inlichtingen

Vragen of opmerkingen n.a.v. deze vacature? Mail dan info@frontend-professionals.nl of bel naar 020 8200 370 en wij staan je graag te woord

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@frontend-professionals.nl.