De meerwaarde van een recruiter in de IT markt


De markt vraagt tegenwoordig om duizenden IT’ers tegelijk en er blijven dagelijks nieuwe vacatures online komen. De berichten en invites van recruiters vliegen je om de oren, je zou dus denken dat er opties genoeg zijn om aan een baan te komen die goed bij je past. Toch blijkt dit lastiger dan je denkt, hier komt de recruitment consultant om de hoek kijken.

Wat is nu de meerwaarde van een recruitment consultant voor jou als kandidaat? Je leest het hieronder.

 

 

Grote database met actuele vacatures:

De meeste recruitmentbureaus zijn ondertussen uitgegroeid tot goed lopende ondernemingen met gevulde kantoren. Ook bij Frontend Professionals zijn we ondertussen uitgegroeid tot een onderneming met een eigen concept. Uiteraard hoort hier een goed gevulde database met klanten bij. Dit betekent dat wij op de hoogte zijn van de meest recente vacatures, en ook kandidaten kunnen aandragen bij partijen waar geen vacatures open staan. Voor de kandidaat betekent dit dat we op een zo kort mogelijke termijn het meest geschikte bedrijf voor hem/haar kunnen vinden! Daarnaast zijn wij er ook van op de hoogte welke vacatures er in de toekomst gecreëerd zullen worden, en kunnen hier goed op inspelen. Al met al betekent dit dat de recruiter een scala aan mogelijkheden kan bieden om tot de juiste match te komen. De kandidaat kan hier ook voldoende over worden ingelicht voordat er een gesprek gepland wordt.

 

One stop shop:

Om een sollicitatieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen begeleiden onze recruitment consultants de kandidaten hierbij. Dit doen zij door middel van sollicitatie tips, voorbereiding op een gesprek en het opnemen van feedback van zowel de werkgever als de kandidaat. Niet geheel onbelangrijk hierbij is dat er een strak CV op tafel moet komen te liggen bij de werkgevers waar jij op gesprek gaat. Ook hier kan de recruiter een handje helpen met goede tips & tricks voor het opstellen van een CV. Denk hier bijvoorbeeld aan het verwoorden van de soft-skills, hier kunnen wij je goed over adviseren.

 

Salarisonderhandeling:

Dan het voordeel waar vaak de meeste belangstelling voor is: de salarisonderhandeling. Deze taak neemt de recruiter ook op zich bij het begeleiden van jouw sollicitatieproces. Alle (bij ons) werkzame recruiters zijn getraind en ervaren in het doen van de salaris onderhandeling met werkgevers. Dit betekent voor jou dat je er zeker van kan zijn dat het salaris maximaal is besproken voor je, een win-win situatie.

 

Toch niet samenwerken met een recruiter? Dan is het alsnog handig deze in je netwerk te hebben op bijvoorbeeld LinkedIn. Frontend Professionals en haar medewerkers plaatsen regelmatig nieuwe vacatures en andere interessante artikelen, zo kan jij gemakkelijk op de hoogte blijven! Ook is het verbreden van elkaars netwerk nooit verkeerd in de IT markt.

(Bron: de website van java-professionals.nl)

De recruitment consultant heeft dus nogal wat voordelen waar jij als IT’er vrijblijvend gebruik van kan maken. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures, of ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Laat dan je email adres achter op de website of neem contact op via info@frontend-professionals.nl – 020 8200 370.