Vakantiegevoel
Tips Geschatte leestijd: 2 minuten

Vakantiegevoel behouden op kantoor? Zo doe je dat!

De overgang van vakantie terug naar kantoor kan soms best groot zijn. Je hebt tijdje heerlijk op het strand gelegen, gerelaxt, geen verplichtingen gehad en misschien zelfs je telefoon even aan de kant gelegd. Eenmaal thuis aangekomen begint het ‘echte’’ leven weer en wacht er een overvolle mailbox op je. Toch heb je zelf in de hand hoe je dit vakantiegevoel kunt vasthouden als je weer op kantoor bent. Lees hier onze tips!

Tip 1: Gun jezelf die extra vrije dagen

Ga niet de dag na je vakantie direct weer aan het werk. Gun jezelf een paar extra vrije dagen om weer even in het ritme te komen, je wasjes en andere huishoudelijke klussen bij te werken, af te spreken met vrienden en familie en dat soort zaken. Zo blijf je ook thuis nog even in het vakantiegevoel hangen en kun je jezelf mentaal en fysiek rustig voorbereiden op je eerste werkdagen.

Tip 2: Laat je niet afschrikken door je mailbox

Je mailbox openen en zien hoeveel ongelezen mails er op je liggen te wachten kan best confronterend zijn. Vooral als je weet dat je eerste werkdagen los van je mailbox ook al druk zijn. Plan daarom bijvoorbeeld een dag in die je puur en alleen gebruikt voor het checken van je mailbox. Maak dit ook bekend aan je collega’s, zodat je even de ruimte hebt om je hierop te focussen. Zo maak je je hoofd leeg en ben je daarna klaar voor je belangrijke werkzaamheden.

Tip 3: Prioriteiten stellen is echt een must

Het is logisch dat het werk zich heeft opgestapeld toen je weg was en het is daarom belangrijk dat je niet zomaar als kip zonder kop aan de slag gaat. Gun jezelf die eerste dagen de tijd om prioriteiten te stellen voor jezelf en met je collega’s. Zo voorkom je dat je gelijk alweer in de stress schiet en dat je je planning realistisch houdt. Iedereen loopt het eind van de dag liever met een voldaan gevoel, dan met een onafgewerkte to-do-list de deur uit.

Tip 4: Vakantiegevoel zit deels tussen je oren

Natuurlijk zien je dagen er op vakantie anders uit, maar dat vakantiegevoel kun je doordeweeks best oproepen. Ga ’s avonds lekker naar buiten of het terras op als het goed weer is. Plan genoeg leuke dingen tussen de bedrijven door om naar uit te kijken of luister je vakantieliedje terug. Binnen zitten kan in de winter wel weer.

Tip 5: Volgende tripje al gepland?

Ook al duurt het nog een jaar, het is altijd goed om ergens naartoe te werken. Bovendien is vakanties of vakantiebestemmingen kijken gewoon heel leuk om te doen. Dus lees reisblogs, kijk reisvlogs of verdiep je in jouw droomvakantie. Soms is voorpret al genoeg om weer vakantiekriebels te krijgen.

En laten we ook niet vergeten dat een vast werkritme ook zo slecht nog niet is. Het geeft vastigheid en rust en het zorgt er ook voor dat je juist extra geniet van je vrije dagen. Als je na je vakantie echt lang in een dip blijft hangen is het misschien tijd om je af te vragen of je nog wel fijn op je plek zit bij je huidige werkgever. Zo niet, kun je altijd eens vrijblijvend in gesprek gaan met een van onze Recruitment Consultnats om te kijken of je werkgeluk misschien ergens anders ligt. Neem gerust eens contact met ons op!

Meer artikelen